Faaliyetlerimiz - Pegem Mühendislik Ankara - Römork Tip Onay Belgesi, Araç Projesi, Projelendirme, çizim, tadilat, At Tip Onay Belgesi,Tiponay,Merkezi Dingili Römork Tip Onay Belgesi, Üstyapı, Tekne Römork Tip Onay Belgesi, Dorse Tip Onay Belgesi, Treyler Tip Onay Belgesi, Araç Proje, Araç Projesi, Araç Projelendirme, Araç Tadilat, Araç proje çizim, Okul Taşıtı projesi, Karavan Projesi, Araç Üstü Ekipman Belgesi, Test, Test Merkezi, Araç Üstü Damper, Araç Üstü Tanker, Dorse, Low Bed, Treyler, Semi Treyler, Yarı Römork,Yarı Romork, Seri Tadilat, AİTM, Karayolları Uygunluk belgesi, Otomobil, Kamyonet, Kamyon, Ahşap Kasa, Açık Sac Kasa, Tente, Korkuluk, Kapalı Sac Kasa, Kapak İlavesi, Damper Kasa, Meşrubat Kasa, Tüp Kasa, Akaryakıt Tankeri, Arasöz, Vidanjör, Kupa Tadilatı, Şasi Tadilatı, Aktarma Organları Tadilatı, Frigorifikli Kasa, Kullanma Suyu Tankeri, Sıkıştırmasız Çöp Kasası, Kurs Otosu, Çeki Demiri İlavesi, Vinç Tadilatı, Gıda Tankeri, Çekiciye Tadilat, İlaçlama Tankeri, Çekiciden Kamyona Tadilat, İtfaiye Aracı, Transmikser, Beton Pompası, Kanal Açıcı, Kimyevi Madde Tankeri, Silo Aracı, İçme Suyu Tankeri, Sıkıştırmalı Çöp Kasası, Jeneratör, Minibüs, Otobüs, Lastik Tekerlekli Traktör, Yarı Römork Çekicisi, Römork Çekicisi, Her Türlü Motor Sınırlı Tadilat Bildirimi, Her Türlü Aracın Münferit Araç Uygunluk, Lastik Tekerlekli Tarım Römorku, Okul Taşıtı, Halk Otobüsü, Koltuk Sökümü, Koltuk İlavesi, Dingil Montesi, Dingil Sökümü, Kara Yolları Uygunluk Belgesi, İthal Araç Uygunluk Belgesi, TSE, TÜV-SÜD, Semi Treyler, Römork, Yarı Römork, CE Sistemleri Belgesi,TSE CE Deklarasyon, TÜRKAK Deklarasyon, Makine CE Sistemleri, ISO Belgesi, 9001, OHSAS, Tanker, Mikser, Damper, Vinç, Vidanjör, Tadilat, Proje, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı,
Faaliyetlerimiz
DANIŞMAN VE DANIŞMANLIK KAVRAMLARI
Danışman kelimesinin sözlükteki anlamı; “bilgi ve düşüncesini almak için kendisine danışılan kimse” olarak geçmektedir. Bir konuda danışılan yani tavsiye öğüt, fikir alınılan kişi olarak tanımlanabilir.Profesyonel iş hayatında danışmanlık başvuranın hizmet alanı ile başvurulanın yani danışmanın profesyonelliğine dayanılarak bilgi aktarımı, destek alımı olarak tanımlanabilir. Örneğin kişi firması veya işi ile ilgili geleceğe yönelik yapmak istediği atılımları için temkinli davranma adına doğru fikirlere ve akıllı yönlendirilmeye ihtiyaç duymaktadır. Burada danışman ve danışmanlık kavramı devreye girmektedir.Danışmanlar kişileri kendi deneyim ve bilgileri doğrultusunda, doğru olduğunu düşündükleri yolda yürümeyi önermekte ve eldeki bilgiler ışığında yönlendirmektedirler. Profesyonel danışmanlık yapmak ciddi bir deneyim ve bilgi birikimini gerektirdiğinden, sıradan insanların danışmanlık yapması mümkün değildir. Örneğin bir firmanın yeni açılışında faaliyete başlaması için yapması gerekenler,  firmanın tüm insan kaynakları süreçlerinin oluşturulması, malî işlemlerinin düzenlenmesi, bilgi işlem sistemlerinin kurulması, sistemin oturup belirli bir süre sistemin yürütülmesi ve düzenlenmiş bir halde danışana sunulması danışmanlık hizmetleri kapsamına girmektedir. Bu gibi konular firmalar rutin faaliyetleri arasında kendi başlarına üstesinden gelemedikleri işler için dışardan profesyonel destek alma yoluna gitmeye başlamışlardır. Basit tanım ile danışmanlar organizasyonlarda karar verme sorumluluğuna sahip kişilere öneri satmakta ve doğru kararı verebilmelerine yardımcı olmakta, iş gidişatı sürecinde fikirler sunmak ve firmanın devamlılığını sağlamak için gerekli bürokrasi işlemlerini onların adına takip edebilmektedir. Biz Pegem mühendislik ve danışmanlık olarak

AT TİP ONAY BELGELERİ (YERLİ VEYA YABANCI ONAYLI)  
 »RÖMORK TİP ONAY BELGESİ   
 »YARI RÖMORK TİP ONAY BELGESİ  
 »TAM RÖMORK TİP ONAY BELGESİ   
 »MERKEZİ DİNGİLİ RÖMORK TİP ONAY BELGESİ   
 »MOTORLU TAŞILARIN TİP ONAY BELGESİ

SERİ TADİLAT BELGELERİ (TAMAMLANMIŞ ARAÇLAR İÇİNDİR)  
 »KOLTUK VE CAM MONTAJ SÖKÜM   
 »FİBER KABİN MONTAJLARI   
 »DİNGİL SÖKÜM MONTAJLARI 
 »TENTE VE KORKULUK MONTAJI

SERİ İMALAT BELGELENDİRME  
 »KAMYON VE KAMYONET ÜST YAPILAR  

CE VE CE UYGUNLUK BEYANLARI, BELGELERİ       

KALİTE VE SİSTEM BELGELERİ  
  »ISO 9001 BELGELERİ  

KOBİ DESTEKLERİ VE ARGE OLUŞUMLARI
Alanlarında 15 yıldır profesyonel danışmanlık hizmeti sunmaktayız

Danışmanlık mesleğinin başarılı temsilcilerinden Dündar Aytar danışmanı; “Geçici bir süre içinde sahip olduğu bilgi, beceri ve tecrübeyi kullanarak, çalışma yaptığı kuruluşta, bu kuruluşun iş yapma alışkanlıklarından, yapısından ve kültüründen bağımsız olarak, önceden belirlenmiş bir konu üzerinde çalışarak, bu çalışmanın sonuçlarını yöneticilerin dikkatlerine sunan kişiye danışman denir.” şeklinde tanımlamaktadır. Fritz Steele’in tanımı; “Danışman, sadece işi yapan kişilere (bir veya birden fazla) sürekli veya bir defalık olmak üzere takıldıkları konularla ilgili yardım sağlamaktadır.”Peter Block’un yaptığı tanım ise, “Uygulama ve iyileştirme adına yapılan tüm çalışmalar danışmanlıktır” demektedir. İşinde tanınmış ve işinde uzmanlaşmış bu kişilerin tanımlarından da yola çıkarak danışmanlık hizmetlerinin gerçek anlamda danışman sıfatı taşıyan ve aktaracağı bilgiler ışığında yön vereceği firmalara yardımcı olabilmek için işinde hata götürmez deneyimlerle kuşanmış bireyler olması gerekmektedir. Danışmanlığı profesyonelce yapan kişiler verdikleri hizmet karşılığında müşterilerinden bir bedel alırlar. Sonuçta danışmanlar profesyonel servis hizmetini satan, müşteriler ise alan konumundadır. Bu nedenle danışmanlık sözleşmesi sadece teknik değil, finansal bakımdan da geçerli ve fayda sağlayıcı olmalıdır. Danışman harcadığı zaman ve emek karşılığında bir gelir elde edecek konumda olmalıdır.

NOT: Müşteriler, belirli bir süre için profesyonel desteğe ihtiyaç duyduklarında danışman kullanmaktadırlar. Danışman, kendisine verilen işi taraflarca öngörülen sürede tamamlamakla yükümlüdür. İşi bitince müşterisinin organizasyonu ile bağı kopar. İlişkiler ne kadar mükemmel olursa olsun, yapılan işin süresi uzasa da, müşteri her zaman işbirliğine devam edip etmeme hakkını elinde bulundurur.

DANIŞMANDA BULUNMASI GEREKLİ NİTELİKLER
* Bir danışman her şeyden önce eğitim ve bilgi birikimi bakımından çok iyi donanmış olması gerekmektedir. Salt bilgi birikimi yeterli değildir. Bilgileri uygulayabilecek ve kişilere yön verebilecek lider kişiliğe sahip kişiler olması gerekmektedir.
* Uzun yıllara dayanan iş tecrübelerini danışan kişiyi başarılı bir iş hayatının kapılarını açacak hizmeti sunabilecek becerilere sahip olmalıdır.
* Çalışılan faaliyet alanında işin uzmanı ve profesyonellik kazanmış olmalıdır.
* Nitelik ve nicelik bakımından kendisine danışan kişiye beklenen bilgiyi ve yardımı edebilecek kriterlere sahip olmalı, sorunları çözmeye odaklı olmalıdır. Farklı koşullarla karşılaştığında bu sorunları önceki deneyimlerine dayanarak kolayca halledebilmelidir.
* Danışanın soru ve isteklerini karşılayabilmeli, kendisiyle çalışan firmalarını iyi tanımalı, karşılıklı güven ilişkisi içinde olmalıdırlar.
* Danışmanın çalışmalarını bitirdiğinde yapacağı sunum ile yöneticileri vardığı sonuçlara inandırması için yazılı-sözlü iletişimde usta olması, ikna kabiliyetinin de yüksek olması gerekmektedir. Bu sayede değişime karşı direnen kesimlere değişimi ve yapılması gerekenleri daha kolay kabul ettirmeleri mümkün olacaktır.
* Danışman, tarafsız olmalıdır. Yapılan eleştiri ve yorumlara karşı iyi bir dinleyici olmalıdır. Sorunlar ve süprizler karşısında soğukkanlı ve objektif bakış açısını korumayı başarabilmelidir.

DANIŞMANLIK NEDEN GEREKLİDİR?
* Firmalar sorunların çözümü problem veya kriz aşamasında uygulanması gereken ritüelleri iç dinamiklerden bağımsız olarak düşünemeyebilmektedirler. Bu durumda danışmanlar dışardan biri olarak tarafsız davranıp  ve hızlı hareket ederek krize müdahale edebilmektedirler.
* Danışman firma adına yaptığı çalışmalarda herhangi bir direktif veya etki altında kalmadan etik kurallara uygun olarak davranabilmektedirler. Çoğu firmanın özel durumlarından kaynaklı iş sorumluluğu veya iş yürütme sorunlarında danışmanlar idari, politik ve teknik anlamda bağımsız davranarak iş yürütebilmektedirler.
* Firmalar her ne kadar farklı müşteri profilleri ile karşılaşırlarsa karşılaşsınlar danışman olarak çalışan kişiler birçok firmanın iç prosedürlerini, bakış açılarını ve farklı teknikleri daha iyi değerlendirebilmekte ve ihtiyaca yönelik çözüm modelleri ortaya koyabilmektedir.
* Bilgi transfer ederek müşteri firmada artı değer yaratmak, danışmanlık kurumu ile müşteri firma arasında gerçekleşecek bilgi transferi her şeyden önce müşteri firmanın işlerini yürütmesi ve geliştirmesine olumlu katkı sağlamayı amaçlar.
* Danışmanlar firmalara ortak değildir. Fakat bir ortak gibi şirketin vizyon ve misyonuna uygun şekilde kalkınmasını sağlamayı ve doğru stratejiler ile firmaların kâr amacına uygun hizmet edebilmektedirler.
* Organizasyonel hedeflere ulaşmak danışmanların müşterilerinin iş, yönetsel veya sosyal alandaki hedeflerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla danışman firmalara ihtiyaç duyulmaktadır.  Danışmanlık hizmetinin müşterinin firmasına artı değer katması beklenen amaçtır.
*  Yönetim ve işe yönelik problemleri çözmek, problemi tanımlama, teşhis ve farklı yaklaşımlar kullanarak çözüm önerileri getirmek amaçlı danışman firmalara yine ihtiyaç duyulmaktadır.
* Ülkemiz sürekli yönetmelik ve prosedür açısından değişiklik uygulamalarına giden bir ülkedir. Birçok firma bu konuda sıkıntı yaşamakta ve işin gidişatı sürecinde sorun yaşamaktadır.

Biz PEGEM olarak yönetmelik ve değişiklikleri sizler adına takip ediyoruz ve iş takibinizi yeni uygulamalara göre işinizi sizin adınıza yürütüyoruz.

DANIŞMANLIKTAN NE BEKLENMEMELİ
Danışmanlık kurumlarından beklenmemesi gereken ana işlev; danışmanların müşterilerinin her türlü teknik ve yönetim sorunlarını çözüp uygulama sorumluluğunu kişilerin üzerinden aldıkları yönündeki inanıştır. Danışmanlar, müşteriler tarafından mucize yaratacak kişiler olarak görülmemelidir. Sorunlarını çözemeyen bazı firma idarecilerinin, sorumluluktan kaçmak için danışmanlara başvurdukları görülmektedir. Unutulmamalıdır ki danışmanlar sadece geçici bir süre için problem yaşayan idareciyi rahatlatmakta ama karar verme ve uygulama sorumluluğunu üstlenmemektedirler. Bazı durumlarda danışmanların karşılıklı anlaşma ile idareciler yerine karar alma ve alınan kararın uygulamasını yaptıkları da görülmüştür.